Canvi d’ús local en habitatges a Manresa

Requisits necessaris per a poder viure en un local comercial

Canvi d’ús local en habitatges a Manresa

Cada vegada més els locals comercials es veuen en l’obligació de tancar i una de les opcions més viables després d’aquesta decisió, és la d’optar pel canvi d’ús local a habitatge a Manresa. Si estàs pensant’ho, des de SIAC Arquitectura t’aportarem la información que pugui ser del teu interés.

Raons per canviar la funció de comerç a habitatge

En general, les raons que motiven a aquesta decisió estàn determinades per l’increment de la venta online, que fa que els comerços a peu de carrer ja no siguin tan rentables i l’altre raó de pes és l’auge en els apartaments turístics.

A més, altre motiu que incita a realitzar el canvi d’ús local a habitatge a Manresa, és el preu del lloguer o compra de pisos, que és manté en continu creixement. Per si no ho sabies, la compra de locals comercials, després de sol·licitar el seu canvi d’ús amb la llicència d'obra a Manresa corresponent, resulta molt més econòmic.

VULL CANVIAR EL MEU LOCAL A UN HABITATGE

Què haig de fer si vull canviar el meu local a un habitatge?

Cap oficina o local comercial està preparat per fer un ús redisencial, de manera que legalment no és possible. No obstant això, si que es pot convertir en un habitatge sol·licitant el seu canvi d’ús en l’Ajuntament.

El primer que ha de fer és presentar un projecte de canvi d’ús. Aquest escrit t’ho podem redactar des del nostre estudi d’arquitectura de Manresa. Nosaltres comprovarem qye lús residencial està permés a la zona i planta en la qual el locak està situat.

Requisits pel canvi d’ús de local comercial a habitatge a Manresa

  • Que no incrementi la densitat d’habitatges admesos per la qualificació urbanística del sól
  • Que ti ventilació natural
  • Disposar dels metres quadrats mínims segons el número de persones que ho habitaràn
  • El local ha de tenir un altura mínima de de 2,5 metres
  • Que sigui accesible per una persona amb dicapacitat
  • En el cas que es vulguin fer habitacions, l’habitatge ha de disposar de doble façana amb sortida al carrer i a un pati

Si necessites més información sobre el canvi d’ús de local a habitatge a Manresa, des de SIAC Arquitectura t’expliquem tot el que necessitis conèixer.

A SIAC Arquitectura som experts en els projectes de obra novareformes a Manresa, així que en el cas que necessitis realitzar obres pel canvi d’ús, t’oferim el millor servei. I a més, també ens encarreguem dels certificats arquitectònics imprescindibles.

Des del nostre despatx d’arquitectura som experts en el canvi d’ús de local a habitatge a Terrassa i encara que aizò suposi una oportunitat pergenerar residencies més accesibles, tractem de mantenir l’equilibri per no perdre els petits comerços de barri. Estàs pensant en muntar un negoci? Contacta amb nosaltres per la seva reforma i decoració.

CONTACTAR