Llicència d’obra a Manresa

Coneix les classes de llicències d’obres que hi ha i on has de demanar-la

Licència d'obra a Manresa

Faràs obres a la teva llar o local? Estàs pensant a realitzar el canvi d’ús de local a habitatge? Perquè llavors aquest article sobre la llicència d’obres a Manresa és del teu interès.

A SIAC Arquitectura a més de posar a la teva disposició diferents serveis d’arquitectura, urbanisme i interiorisme, també ens encarreguem de les llicències d’obra per a les teves reformes a Manresa.

Què és la llicència d’obres i on s’ha de demanar?

La llicència d’obres és el permís que has de sol·licitar per realitzar qualsevol classe de construcció en edificis, locals i finques. Abans de començar les obres que vols realitzar, has d’apropar-te a l’ajuntament del municipi on vols començar aquestes obres i sol·licitar la seva autorització a través d’aquest document.

Si estàs perdut i no saps com has de fer-ho, des de SIAC Arquitectura t’ajudem amb tot. Oblida’t de les preocupacions!

 938 726 119

Tipus de llicències d’obra a Manresa

Segons l’abast de la reforma que tinguis pensat fer a Catalunya, existeixen diversos tipus de llicències:

  • Llicència per obres majors: Aquestes són aquelles que afecten l’estructura de l’edifici. Algunes d’elles són: obres de nova planta, canvi d’ús de local a habitatge, obres en les quals es canvia l’estructura de l’edifici, per exemple, tirant envans, obres en els elements comuns de l’edifici, obres de protecció contra incendis, de rehabilitació… Pots consultar a SIAC Arquitectura per saber si el teu projecte es tracta d’una obra major.
  • Llicència per a obres menors: Les obres menors són les reformes en les quals no es modifica l’estructura de l’habitatge ni el seu ús habitual. Aquestes obres es tramiten com una comunicació i només s’ha de presentar la documentació que requereixi l’ajuntament, en aquest cas de Manresa, per poder iniciar les obres. Exemples d’obres menors serien els canvis de portes o finestres, tancaments o qualsevol reforma relacionada amb la lampisteria com el canvi d’una banyera per un plat de dutxa.
  • Assabentat: En alguns ajuntaments de Catalunya existeix aquesta altra modalitat per a petites reformes. En aquests casos, no s’ha d’aportar documentació, simplement comunicar a l’ajuntament mitjançant un formulari l’obra que es realitzarà.

Des del nostre estudi d’arquitectura a Manresa podem ajudar-te a confeccionar i sol·licitar cada una d’aquestes llicències d’obra. A més, en els casos d’obres majors o reformes integrals a Manresa se sol requerir que estigui supervisat per un arquitecte.

A què esperes per demanar la nostra ajuda per sol·licitar i elaborar la teva llicència d’obra a Manresa o els certificats arquitectònics que necessitis? Amb SIAC Arquitectura trobaràs l’agilitat i eficàcia que necessites, tant per a la paperassa com per l’execució de les obres que vulguis realitzar.

Demana el teu pressupost sense compromís a SIAC Arquitectura. T’esperem!

DEMANA EL TEU PRESSUPOST