Canvi d’ús de local a habitatge a Terrassa

Tot el que necessita saber per convertir un local en un habitatge a Terrassa

Canvi d’ús de local a habitatge a Terrassa

T’imagines vivint en una oficina? No literalment, clar, però sí que transformen aquest espai en la teva nova llar? Com?, amb un projecte de canvi d’ús de local a habitatge a Terrassa com el que podem oferir-te a SIAC Arquitectura. Una alternativa cada vegada més demandada davant la creixent pujada del preu dels habitatges.

En el nostre estudi t’assessorem de manera integral, resolem qualsevol dubte que puguis tenir i ens encarreguem de tots els tràmits necessaris per convertir el teu local comercial en un habitatge.

VULL INFORMAR-ME

 

Quins requisits ha de tenir un local per poder canviar a habitatge?

  • Com a mínim, l’espai ha d’estar compost per una sala, una cuina i un bany.
  • L’entrada ha de poder realitzar-se des d’un espai públic (al carrer), comú o annex al qual es tingui accés de la mateixa manera.
  • La construcció ha de ser sòlida, no traspuar humitat, ser estanca a les aigües pluvials, evitar la inundació i tenir el sòl trepitjable, completament pavimentat.
  • Tenir una superfície mínima de 20 m².
  • Disposar d’obertures en façana a l’espai públic (finestres).
  • Comptar amb instal·lació d’aigua freda i calenta.
  • Tenir sistema d’evacuació d’aigües residuals.
  • Incloure ventilació a l’aire lliure directa o a través de conducte mecànic.

Aquests i altres requisits bàsics queden recollits en el decret 141/2012, de 30 d’octubre, per la qual es regulen les condicions mínimes d’habitabilitat dels habitatges i la cèdula d’habitabilitat a Catalunya.

 

Quines passes he de seguir per a un canvi d’ús de local a habitatge?

El primer i més important és que contactis amb un estudi d’arquitectura com el nostre per realitzar l’estudi de viabilitat. Nosaltres comprovarem si el canvi és possible des del punt de vista tècnic i en cas afirmatiu realitzarem el projecte de canvi d’ús de local a habitatge per presentar-lo a l’Ajuntament.

Una vegada obtinguda la llicència, en la majoria dels casos és necessari portar a terme obres d’adequació, una tasca de la qual també podem encarregar-nos a SIAC Arquitectura. Oferim un servei clau en mà per a reformes integrals a Manresa.

 

Vols convertir un local en habitatge?

jumbotron

No esperis més, contacta amb el nostre arquitecte interiorista a Terrassa i descobreix tot el que podem fer per tu.

M’INTERESSA!